• Sergi Font

Les 4 claus per ser un bon líderDesprés de vuit sessions de formació parlant sobre com ha de ser un bon líder amb professors de primer nivell d’àmbits educatius, de comunicació, polítics i economistes, m’ha quedat una idea de les 4 principals característiques que ha de tenir una persona líder i un petit truc:

1.Tenir un projecte: ha d’haver pensat la idea o el projecte abans que la resta de persones de l’entorn. Ha de dedicar una bona estona a pensar i escriure la idea d’empresa o associació que té al cap i donar-li forma.

2. Escoltar: una de les principals característiques del lideratge és la voluntat d’escoltar a totes les persones que formen part del projecte. Parlar amb tothom i dedicar una estona a una escolta sincera. Mirant als interlocutors i fent preguntes per saber-ne més.

3. Comunicar: ha de tenir una comunicació positiva, empàtica i que pot adaptar a diferents contextos, però sobretot ha de fer arribar el seu missatge a tot el públic.

4. Ser coherent: el missatge que es transmet ha d’estar acompanyat dels fets i dels detalls. Tenir en compte què comunica la forma de vestir o la forma de desplaçar-se i si és coherent amb el missatge que s’està transmetent.

Per últim, un petit truc que han de tenir en compte tots els líders és:

Ser-hi sempre: cal ser present en tots els moments del procés, quan les coses estiguin funcionant i quan no. Cal assumir totes les responsabilitats. Ser el primer d’arribar i l’últim de marxar.

Tots els experts han coincidit amb aquestes característiques. És el moment de plantejar-nos com ho estem fent en el dia a dia dels nostres projectes i si ho podem millorar

0 comments

Recent Posts

See All